Go to Top

Exposicions, fires i conferències

Fins l’any 2005, cada membre d’Urushi Barcelona va seguir una trajectòria individual. A partir d’aquesta data, ens vam  unir per compartir el mateix estudi i treballar individualment, amb l’objectiu de reunir noves peces per a una exposició propera. Des de llavors hem participat en diverses activitats de divulgació: una exposició i conferència al IV Congrés internacional Mistral Bonsai; participació a la Fira d’Artesania d’Avantguarda i una exposició i conferència a l’Escola d’Art i Disseny de Tortosa.

També hem participat en dues ocasions a l’Exposició Internacional d’Urushi d’Ishikawa (Japó) i a l’Exposició commemorativa del 80è aniversari del Santuari Meiji (Japó). A més, hem exposat tant de forma individual com col·lectiva a la galeria d’art Foc Gallery de Barcelona, la Sala Sant Jordi de Caixa Catalunya, la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya i la sala Art Study de Barcelona

El desembre del 2011, l’equip d’Urushi Barcelona va participar en el showroom organitzat en motiu del 25è aniversari del Centre d’Artesania Catalunya. L’esdeveniment, organitzat entre el 2 i el 4 de desembre al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona, va permetre als visitants descobrir els detalls d’aquest art mil·lenari japonès.

Atenent el seu objectiu de divulgar l’art de la laca, l’espai d’Urushi Barcelona va exhibir algunes obres realitzades per nosaltres, va proporcionar informació sobre les tècniques i els materials emprats i va explicar el procés de preparació a tots aquells que es van interessar per aquesta tècnica. La preparació de la laca, l’obtenció dels colors, les incrustacions i les dispersions, el procés d’assecat i polit… Tot allò que fa del lacat un art tan exigent i, alhora, tan extraordinari.

UrushiBcn_25aniversari.ai