Go to Top

Qui som

Som l’Ángeles Gutiérrez, la Teresa Sardà i la Montserrat Solà, i ens hem compromès en un mateix projecte. Som emprenedores i vocacionals i tenim amb un vast bagatge en el món de la laca Urushi.

L’Ángeles i la Montse es van graduar a l’Escola Massana en Retaule i Esmalts, respectivament, i van estudiar la tècnica de la laca Urushi a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona. La Teresa es va graduar en la tècnica de la laca Urushi a l’Escola Massana i es va llicenciar en Belles Arts, en l’especialitat de restauració, a la Universitat de Barcelona.

Però el més important per a nosaltres, el que ens interessa realment, és tenir ofici, art, creativitat, valentia en els plantejaments, bons dissenys, una execució impecable i, també i sobretot, motivació.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


La Mª Ángeles Gutiérrez busca harmonia, bellesa i perfecció per reflectir el millor del seu ésser i per agrair el do que se li ha conferit, desenvolupant-lo i oferint-lo amb generositat.

“L’execució de la laca Urushi és, per a mi, un conjunt de factors que em porten a una situació anímica mística i de reflexió. Mística, per la lentitud del procés, per la serenitat que aporta i per la paciència, precisió i destresa que requereix. De reflexió, per tot allò que el procés de treball i de transformació va induint i suggerint, de manera que es crea una interrelació entre les intencions de creativitat i el resultat del procés. Intento aconseguir, en les meves obres, l’harmonia tant en la forma com en la decoració i busco la perfecció inabastable en els acabats.”

La Teresa Sardà experimenta en la recerca, l’art, la destresa i la tècnica per poder gaudir del plaer de crear.

L’execució de la laca Urushi és un procés lent de transformació i aquest és el mitjà a través del qual m’expresso. És un espai temporal en què les intencions s’uneixen a la transformació de la matèria. En el control del procés, juntament amb la transformació, és on reconec el camí per assolir l’objectiu.

El treball esdevé una reflexió, les seves possibilitats em donen l’oportunitat de satisfer el meu afany d’investigació i creativitat, obrint-me la porta a l’experimentació. Em permeto cercar noves aplicacions, nous comportaments i noves alternatives, basant-me en la capacitat expressiva de la matèria i les seves capacitats de transformació.”

El treball de la Montserrat Solà és ple de contundència, innovació i gosadia, com a elements d’expressivitat, superació i llibertat.

Seguint dins de la més estricta tècnica d’execució, m’interessen la recerca i la innovació i trobo nous camins en el disseny, en el contrast de les textures i les formes, adoptant diferents materials de base.

Busco més el contrast que l’harmonia.

Més que el procés d’execució i el perfeccionament dels acabats finals, em complac en la satisfacció de la invenció que porta al creixement i a la superació. La recerca de noves possibilitats, tant en l’aspecte formal com en el creatiu, és l’objectiu prioritari de la meva obra.